Lifestyle

Wandelen in het Rijk van Nijmegen

Wandelen in Rijk van Nijmegen

De paden op, de lanen in……Haal je wandelschoenen maar tevoorschijn en kom wandelen in het Rijk van Nijmegen, want deze regio  staat bekend als perfect wandelgebied. Het bijzondere landschap met de heuvels en de Zevenheuvelenweg, de vele bossen rondom Groesbeek en de Ooijpolder vormen een schitterend decor voor een prachtige wandeltocht.

Wandelen in het Rijk van Nijmegen

Het grootste wandelevenement ter wereld, de Vierdaagse, wordt niet voor niets in het Rijk van Nijmegen gehouden. Nijmegen is een van de weinige steden met zoveel natuur dichtbij het centrum. Dankzij een wandelbrug, met de toepasselijke naam de Ooijpoort, kun je  snel en gemakkelijk naar het Buitengebied in het Nationaal Landschap de Gelderse Poort. Om het gebied optimaal te leren kennen zijn er een aantal wandelroutes langs de mooiste plekjes uitgezet. Daarnaast zijn er het hele jaar door prachtige wandeltochten die gelopen kunnen worden als voorbereiding op de Vierdaagse….of gewoon voor de gezelligheid!

Top 3 wandelroutes in het Rijk van Nijmegen

1. N70 Wandelroute
Je wandelt over bergen, door bossen en onderweg biedt het heuvelachtige landschap prachtige vergezichten. De totale route is circa 16 kilometer lang. Aangezien de route een hoog sportief gehalte heeft, is de N70 uitgegroeid tot een veel gebruikt oefenparcours voor hardlopers en lange afstand wandelaars.
2. Stadswandeling Nijmegen
Tijdens deze boeiende wandeltocht leer je de rijke cultuurhistorie van Nijmegen kennen. En onderweg zijn er genoeg mogelijkheden voor een lekker hapje en drankje. Een uitermate geschikte wandeling dus om de oudste stad van Nederland in al haar facetten te leren kennen.
3.Struinommetje Mook
Lekker struinen door bossen en over heide. En na afloop kun je even lekker afkoelen aan, op of in de Mookerplas. Er is hier zoveel te doen, je kunt er kanoën, roeien, zeilen, waterfietsen en surfen…..en natuurlijk zwemmen!

Kijk op de  website van regio Arnhem Nijmegen voor nog meer leuke wandelroutes.

Tip: de Overasseltse en Haterste Vennen heeft een eigen wandelroutenetwerk, waar je je eigen wandelroute uit kunt stippelen!

Top 5 wandel evenementen in het Rijk van Nijmegen voor de 4daagse

To Top

Keizerstad.nl gebruikt cookies om je zo een optimale bezoekerservaring te kunnen bieden.