Evenementenradio voor Nijmegen en omgeving

Op Keizerstad.nl vind je alles over evenementen in Nijmegen ( De gehele regio 024 en aangrenzende gemeenten). Of het nu een muziekfestival, concert, toneel, een rommelmarkt of sportevenement betreft, hier lees je er meer over. Onze achtergrond is radio, dus we laten ook graag horen waarom de regio Nijmegen de leukste regio van Nederland is! Keizerstad.nl produceert dagelijks online evenementen radio met nonstop het beste van 4 decennia hitmuziek en evenementeninfo, waarin activiteiten in de regio 024 en aangrenzende gemeenten aan bod komen. Onder de naam KEIZERSTAD HITS kun je  online radio luisteren met heel veel muziek en inspiratie voor recreatie!  Meer over de Giro d’italia, Nijmeegse Vierdaagse, de activiteiten van LUX, Doornroosje en alles in en om het Honigcomplex, kortom voor alles wat de regio Nijmegen markant maakt, hebben wij het podium. Keizerstad.nl – Feel the music & more!

Keizerstad HITS Feel the Music and More

Keizerstad radio terugblik:

Keizerstad is als radiostation begonnen met de wortels in de hoogbouw van Dukenburg Nijmegen. Als sinds 1982 is er aandacht voor goede muziek en informatie uit de regio in de radio uitzendingen vanuit Nijmegen. Als commerciële omroep ontwikkelt het station zich in de jaren 80 al snel tot een volwaardige 24 uurs omroep met commerciële aspiraties voor Nijmegen. Eigenlijk was met het bereik en de informatie al sprake van een ware streekomroep en de tijd ver vooruit! Zowel ondernemers, als vertegenwoordigers van lokale overheden en het verenigingsleven maken sindsdien gebruik van Keizerstad om activiteiten te promoten. Doordat de legale status ontbrak voor deze populaire vorm van radiomaken, werden de activiteiten in 1989 korte tijd stilgelegd. In 1990 lukte het om in het naburige Elst een legale status te verwerven als lokale omroep. Hitmuziek, informatie en spraakmakende lokale radio, waarmee het als lokale omroep vanuit de gemeente Overbetuwe aan de Dorpsstraat in Elst de omgeving bestormde was uniek voor die tijd. Toen het technisch en juridisch mogelijk werd om weer de regio te bedienen met een groter bereik, ging het succesverhaal verder als publieke streekomroep voor de omgeving Nijmegen . In alle vormen waarin Keizerstad door de jaren actief is geweest, neemt muziek de belangrijkste rol voor z’n rekening. De stap naar commerciële radio-omroep kon natuurlijk niet uitblijven en in 1999 kon men ineens bijna landelijk in woonkamers genieten en het filerijden veraangenamen met Keizerstad FM!

Ach…allemaal herinneringen met leuke muziek als basis. Geschiedenis schrijven gaat natuurlijk gewoon door bij de nieuwste variant, Keizerstad HITS. Jouw online muziekstation voor Nijmegen en omgeving met evenemententips en inspiratie voor alles wat de regio glans geeft.

Heb je een evenement/activiteit gericht op Nijmegen, Beuningen, Cuijk, Grave, Groesbeek, Heumen, Kleve, Mook, Elst/Overbetuwe, Ubbergen en Wijchen?

Mail ons: redactie@Keizerstad.nl

To Top

Keizerstad.nl gebruikt cookies om je zo een optimale bezoekerservaring te kunnen bieden.