Informatie

Kabouterroute bij Nijmegen

Zoek de kabouters, De kabouterroute Nijmegen

De dagen worden weer langer, de voorjaarsbloemen bloeien en de lammetjes huppelen in de wei. Tijd om lekker naar buiten te gaan. Dus haal je kinderen van de bank en kom in beweging! Trek de wandelschoenen aan en ga samen met hen op missie en vind ze allemaal! De kabouters wachten op je op de kabouterroute in het kabouterbos van Beek-Ubbergen (vlakbij Nijmegen).

Het zal niet makkelijk zijn om ze allemaal meteen te vinden want een aantal heeft zich goed verstopt. Niet alleen in de buurt van de houten paddenstoelen, maar ook in de ‘Kabouterboom’. Dat is de allerdikste en oudste boom van Nederland. In het boekje dat je  hier kunt downloaden en uitprinten staat precies hoe je de kabouterroute moet lopen en waar je de kabouters kunt ontmoeten.

Zo kom je onder meer kabouter Pienter tegen, die ervoor zorgt dat het bos netjes blijft. En ontdek je ook waarom de ondeugende kabouter Daan zich stiekem verstopt. Ook kabouter Spillebeen, die van de grote paddenstoel, ontbreekt natuurlijk niet. Leuk om samen met de kinderen midden in het bos dit overbekende liedje te zingen.
Weet je wat ook zo leuk is aan deze route? Je maakt niet alleen kennis met de vele kabouters, je leert samen met de kids ook nog heel veel over de natuur en de dieren die er wonen. Zo leren  ze spelenderwijs een heleboel en steek je er zelf ook nog wat van op! En thuis kun je je geheugen trainen met een leuk memoryspel dat ook nog in het boekje te vinden is.

Kabouterroute Nijmegen

Kabouterroute Nijmegen

Kabouterroute Nijmegen

Kabouterroute Nijmegen

Kabouterroute, waar precies?

De route begint en eindigt bij Hotel-restaurant ’t Spijker aan de Rijksstraatweg 191 in Beek-Ubbergen onder de rook van Nijmegen. Als je klaar bent met wandelen kun je hier heerlijk even uitrusten en genieten van een hapje en een drankje. De kinderen kunnen hun zoektocht naar de kabouters hier afsluiten met een overheerlijke kabouterpannenkoek!

Wil je het kabouterpaspoort in full color zelf hebben? Dan kun je het boekje onder meer kopen bij de VVV Rijk van Nijmegen

To Top

Keizerstad.nl gebruikt cookies om je zo een optimale bezoekerservaring te kunnen bieden.