Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

World Living Statues festival 2017 Arnhem

1 oktober 2017

world living statues 2017 Arnhem

Grootste festival ter wereld voor World Living statues wordt tweejaarlijks en wil nog meer een wereldwijd platform voor deze kunstvorm zijn.

Wethouder Gerrie Elfrink van Cultuur van de Gemeente Arnhem heeft samen met bestuursvoorzitter Inez Pijnenburg vandaag bekend gemaakt dat het World Living Statues festival in Arnhem blijft.

Het festival, dat al 11 jaar in de Gelderse hoofdstad georganiseerd wordt is het grootste festival ter wereld voor levende standbeelden. Vanuit alle werelddelen kwamen in die elf jaar honderden professionele living statues naar Arnhem om mee te doen aan het wereldkampioenschap living statues.

Het festival wordt niet meer jaarlijks maar tweejaarlijks georganiseerd.

 

World Living Statues

De organisatie van het festival is blij met de uitkomst. Het World Living Statues festival dreigde onder haar eigen succes te bezwijken. In de topjaren kwamen er 150.000 bezoekers naar het festival. Er kwamen veel andere kleine festivals wereldwijd die het succes van World Living Statues wilden kopiëren. Om wereldleidend festival te blijven moet er meer tijd komen om het festival artistiek te verbreden, om Arnhem als bakermat van de kunstvorm te laten blijven, om te werken aan het internationale niveau van de kunstenaars en om samen te werken met andere kunstvormen.

Meer informatie over activiteiten rond World Living Statues in Nederland vind je hier »

Gegevens

Datum:
1 oktober 2017
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
Website:
http://www.worldlivingstatues.nl/

Organisator

Organisator

Locatie

Arnhem
Arnhem, + Google Maps
To Top

Keizerstad.nl gebruikt cookies om je zo een optimale bezoekerservaring te kunnen bieden.