Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Ode to the attempt | They might be giants

19 mei 2017

Workouts for the Mind, Dressed in Cheeky Humor.

In ODE TO THE ATTEMPT brengt Jan Martens een vederlichte en grappige deconstructie van een creatief proces. Wanneer een artiest iets creëert, doorloopt hij verschillende stadia. In deze clevere performance wil Jan Martens die fasen – die anders nooit het daglicht zien – een nieuw leven geven. The New York Times hield alvast van deze Workouts for the Mind, Dressed in Cheeky Humor.

“Perfectie is saai” vindt Jan Martens. Daarom is Ode To The Attempt een ode aan, jawel, de poging. Deze solo is een vrijplaats waarin Martens zich flink kan uitleven. Authenticiteit, manipulatie, ‘coolness’ , perfectionisme, humor en melancholie zijn de extremen waartussen de jonge Vlaamse choreograaf zich beweegt. Ode To The Attempt is een zelfportret in collagevorm waarin Martens zijn manier van werken en leven, en de keuzes die hij daarin maakt, blootlegt.

In deze nieuwe solo voor zichzelf thematiseert Jan Martens opnieuw het onvolmaakte, ditmaal niet als een bijvoeglijk naamwoord (als in een onvolmaakt lichaam) maar als een vluchtig iets, als een staat op zich.

CREDITS
Van en met: Jan Martens
Met dank aan: Jeroen Bosch, Kristin de Groot, Joris van Oosterwijk en alle partners van Bproject: Jheronimus Bosch 500 (NL), Comune di Bassano del Grappa (IT), Dance Umbrella London (UK) , La Briqueterie/CDC du Val de Marne (FR), D.ID Dance Identity (AT), Festival CEMENT (NL), Dansateliers Rotterdam (NL)

Website: Jan Martens

Gegevens

Datum:
19 mei 2017

Locatie

Velperbinnensingel ARNHEM
Velperbinnensingel
ARNHEM, 6811 BP Nederland
To Top

Keizerstad.nl gebruikt cookies om je zo een optimale bezoekerservaring te kunnen bieden.